انواع دوربین پردازش تصویر
دوربین های صنعتی که یکی از آنها دوربین پردازش تصویر می باشد، در خصوص هوشمند سازی خطوط تولید و سامانه های بینایی ماشین کاربردهای بسیار زیادی دارند. این دوربینها با کیفیت، رزولوشن و فریم ریتهای مختلفی تولید میشوند که بر اساس نیاز و کاربرد در ماشین بینایی میتوانید با بررسی دقیق دوربین مورد مناسب را انتخاب نمایید و خروجی مورد نظر را دریافت کنید.
دوربین های پردازش تصویر
دوربین های مخصوص پردازش تصویر به دو دسته ی کلی تقسیم میشوند :
- دوربین های مبنتی بر کامپیوتر(PC Base Camera)
- دوربینهای هوشمند (Smart Camera)
دوربینهای مبنتی بر کامپیوتر
دسته دوربین های مبتنی بر کامپیوتر و یا اصطلاحا PC Base به دوربینهایی اطلاق میشود که صرفاً کار تصویربرداری را برعهده دارند و هیچ عمل پردازشی برروی عکس انجام نمیدهند. در سیستمهای ماشین بینایی که از این گونه دوربینها استفاده میکنند، فرآیند سیستم بدین صورت است که ابتدا تصویر توسط دوربین ضبط و برای کامپیوتر ارسال میشود و سپس درون کامپیوتر تصویر دریافت و در نرمافزار پردازش تصویر، پردازش میشود و براساس برنامه نوشته شده، خروجی لازم به کاربر نمایش داده میشود.
از جمله معایب دوربینهای pc Base میتوان به وابسته بودن اشاره کرد بدین معنا که برای تکمیل فرآیند پردازش تصویر میبایست تجهیزات دیگری نیز در نظر گرفت، تجهیزاتی از قبیل کامپیوتر، کارت ورودی و خروجی و از همه مهمتر نیاز به برنامه نویسی پردازش تصویر میباشد. اما در عین اینکه معایب این سیستم را نام بردیم یکی از مهمترین محاسن استفاده از این سیستم این است که به دلیل برنامه نویسی که توسط انسان انجام میگیرد، قابلیت انعطاف بسیار زیادی در آن وجود دارد و میتواند نرمافزاری چه بسا قدرتمند تولید نماید تا پاسخگوی تمامی نیازهای کاربر باشد.
دوربین های PC Base از لحاظ نوع ارتباط با کامپیوتر به دو دسته تقسیم میشوند:
- GigE
- USB
دوربین پردازش تصویر GigE
به دوربینهایی گفته میشوند که از طریق کابل شبکه با کامپیوتر در حال تبادل اطلاعات باشند. پهنای باند مورد نیاز این دوربینها گیگ بر ثانیه میباشد و نیازمند کارت شبکهای است که سرعت انتقال اطلاعات آن یک گیگ برثانیه باشد.
دوربین های USB
این دسته از دوربینها، از طریق کابل USB انتقال اطلاعات را انجام میدهند و از لحاظ کیفیت، تصاویر بهتری را میتوانند انتقال دهند، بدین جهت که سرعت انتقال آنها بالاتر از بستر شبکه است. این دوربینها از پورت USB 3.0 استفاده میکنند.
دوربینهای هوشمند
دوربینهای هوشمند و یا به اصطلاح Smart Camera یک دوربین معمولی نیستند و صرفاً تصویربرداری و گرفتن عکس انجام نمیدهند بلکه میتوان گفت که علاوه بر تصویربرداری، پردازش تصویر هم توسط دوربینهای هوشمند انجام میگیرد. در واقع سیاست کلی این گونه دوربینها بدین صورت است که دیگر نیازی به تجهیز دیگری نباشد و کاربر بتواند با استفاده از این گونه دوربینها و بدون نیاز به برنامه نویسی پردازش تصویر به خروجی مورد نظر خود برسد. روش کاری دوربینهای هوشمند بدین صورت است که عکس توسط دوربین گرفته شده و درون دوربین با توجه به الگوریتمهای پردازشی و همچنین با توجه به تنظیمات و خواستههای کاربر تصویر را پردازش کرده و در نهایت خروجی کار را به کاربر نمایش میدهد. البته ناگفته نماند این گونه دوربینها بدلیل گسترده بودن نیاز کاربران و الگوریتمهای پردازشی و بالا بودن هوش انسان در برنامه نویسی، هیچ گاه نمیتوانند تمامی نیازهای صنایع و کاربران را تامین کنند و صرفاً میتوانند براساس قابلیتهایی که سازندگان برای آنها در نظر گرفتند خروجی لازم را نمایش بدهند.
متفاضیان دوربینهای هوشمند با طیف گستردهای از مدلهای مختلف در بازار مواجه هستند که میتوانند با بررسی دقیق نیاز خود و همچنین مشخصات دوربینهای موجود در بازار به انتخابی متناسب با نیاز خود دست یابند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.