تفاوت بین سافت استارتر و VFD
در دو مقاله جداگانه به توضیح مفصل سافت استارتر و درایو فرکانسی به طور کامل پرداختیم و همچنین مزایا و معایب آنها را به طور کامل مورد بررسی قرار دادیم. اکنون که با کاربرد این دو تجهیز آشنا شدیم قصد داریم تا تفاوت بین سافت استارتر و درایو فرکانس متغیر یا همان VFD را نیز تحلیل و بررسی کنیم.
سافت استارتر یا VFD ؟
شاید این سوال هم برای شما پیش بیاید که برای کاربرد مد نظرتان باید از درایو فرکانس متغیر استفاده کنید و یا یک سافت استارتر بکارببرید. با ما همراه باشید تا پاسخ تمام سوالاتی که در ذهن دارید درباره این دو تجهیز بدست اورید.
تفاوت بین سافت استارتر و درایو
تفاوت های بسیاری بین این دو تجهیز وجود دارد اما اگر مقالات مربوطه را مطالعه کرده باشید، گفتیم که سافت استارتر ها تنها در زمان استارت و استپ الکتروموتور بکار می روند و کمک میکنند تا موتور شروع به کار نرمی داشته باشد اما پس از آن دیگر کاربردی ندارند. درحالیکه درباره VDFها گفتیم که قادرند تا سرعت موتور را کنترل کنند. پس می توان گفت اولین و اصلی ترین تفاوت میان سافت استارترها و VDF ها قابلیت کنترل سرعت موتور است.
تفاوت دوم
دیگر تفاوتی که می توانیم به آن اشاره کنیم نحوه عملکرد این دو تجهیز است.شما با توجه به کاربردی که دارید می توانید تصمیم بگیرید که از سافت استارتر استفاده نمایید یا از درایو فرکانسی. چنانچه قصد کنترل دور موتور را ندارید و تنها می خواید در هنگام راه اندازی الکتروموتور جریان هجومی و گشتاور زمان راه اندازی را کاهش دهید، می توانید به سراغ سافت استارتر ها بروید زیرا وظیفه آنها کنترل ولتاژ است.اما اگر علاوه براین ویژگی ها می خواهید سرعت موتور را نیز کنترل کنید، یعنی برای مثال نمی خواهید که موتور با تمام توان خودش کار کند و با سرعت مد نظر شما کار کند، بدون شک نیاز به خرید اینورتر دارید.
مزایای VFD ها
- ذخیره انرژی
- قابلیت تنظیم سرعت
- امکان تنظیم ولتاژ و فرکانس
- کنترل استارت و استپ
- مدیریت شتاب
- ویژگی کنترل گشتاور دینامیکی
- توانایی کنترل جریان راه اندازی
- حرکت روان در کاربردهای سنگین
- بهبود عملکرد تجهیزات
- درجه حفاظتی بالا
- ورودی/خروجی های دیجیتال و آنالوگ
- و …
شما سافت استارتر هم موجود دارید