// استفاده از ربات های همکار در خطوط تولید خودروهای هوشمند | شرکت دانش بنیان نیرونوین

استفاده از ربات های همکار در خطوط تولید خودروهای هوشمند

همه ما با این حقیقت آشناییم که پس از پدیدار شدن ربات های صنعتی تحول عظیمی در دنیای صنعت و تولید شکل گرفت و رباتیک به بخشی از اتوماسیون صنعتی و خط تولید یک شرکت تبدیل شد اما این تمام ماجرا نیست. لازم بود که ربات هایی باشند تا همچون انسان در کنار نیروهای انسانی فعالیت و همکاری کنند. این مقطع زمانی بود که ربات های همکار انسان یا همان Cobot ها پدیدار شدند.

ربات های همکار انسان

از ربات ها تا کوبات ها

هنگامی که صحبت از رباتها و کوبات ها می شود ممکن است که این سوال به ذهن هر شنونده ای خطور کند که تفاوت میان این دو چیست؟ مگر وظیفه هر دو آنها این نیست که یکسری وظایف را جهت آسایش انسانها انجام دهند؟ پاسخ این است که ربات های صنعتی که نسل اول ربات ها بودند و به شکل سنتی کار می کنند تنها وظیفه دارند تا کارهای سخت و خطرناک را انجام دهند تا انسان ها را ایمن کنند اما از هوشمندی برخوردار نیستند. بدان معنا که اگر انسان ها در نزدیکی آنها قرار بگیرند ربات ها قابلیت اتخاذ تصمیم در لحظه را ندارند و تنها طبق برنامه های از پیش تعریف شده پیش می روند و ممکن است به انسان ها آسیب بزنند.اما در مورد کوبات ها این موضوع کاملا متفاوات هستند زیرا آنها در لحظه تصمیم می گیرند و به نوعی عملکردشان آنلاین است و همین منجر می شود که به سادگی بتوانند با همکاران انسان خود تعامل داشته باشند بدون آنکه آسیبی به انسان وارد کنند.با وجود سنسور روی کوبات ها در هنگام نزدیک شدن به انسان ربات ها خاموش می شوند و آسیب های احتمال جلوگیری می کنند.

کوبات های بسیار هوشمند

ربات های همکار می توانند با سرعت بالایی خود را با شرایط پیرامون خود وفق دهند و با استفاده از یادگیری ماشین بدون نیاز به برنامه نویسی مجدد در شرایط مختلف با رعایت بیشترین ضریب ایمنی در کنار انسان ها کار کنند. اکنون شما ربات های معمولی را با کوبات ها مقایسه کنید تا دریابید که چه تفاوت بزرگی میان این دو نسل از ربات های صنعتی وجود دارد.

کوبات ها در صنعت خودرو

همواره با معرفی هر نسل از ربات های صنعتی در ابتدا عمده کاربرد آنها در صنعت خودرو بوده است. همچون رباتهای سنتی، گرچه می توان در هر صنعت دیگری رد پایی از ربات های همکار انسان را یافت اما نقش آنها در صنعت خودرو بارز تر است. شاید پیش از آنها یک کارگر موظف بود انجام فرایند مونتاژ یک قطعه را به صورت تکراری با امکان آسیب و خطرات احتمالی انجام دهد اما اکنون کارگران ساده به جای انجام کارهای کم ارزش می توانند روی توانایی های خود کار کنند تا به نیروهای ارزشمندتری تبدیل شوند تا کارهای با ارزش تری را انجام دهند و از سوی دیگر از بروز خطرات ناشی از کارهای سنگین جلوگیری شود.

افزایش نیروی کار، نه جایگزینی آنها

استفاده از تجهیزات اتوماسیون در کارخانجات هوشمند موجب شده تا کارگران نگران از آن باشند که قرار است ربات ها و دستگاه های الکترونیکی جایگزین آنها شوند. اما نکته ای که حائز اهمیت است توجه به این موضوع است که ربات ها و کوبات ها تنها آمده اند تا در کنار انسان ها فعالیت کنند و البته برخی کارهای تکراری و ساده را انجام دهند که همین امر موجب نگرانی برخی گردیده است اما اگر نیروهای انسانی به بهبود دانش و سطح فنی خود بپردازند به هیچ عنوان از این موج تحولات باز نخواهند ماند و حتما موقعیت های شغلی بهتر با در آمد مناسب تر برای آنها شکل خواهد گرفت.
0/5 (0 نظر)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمام حقوق برای شرکت نیرونوین «نمایندگی یاسکاوا» محفوظ است.