اتوماسیون در معنی لغت به معنی انجام کارهای صنعتی به صورت خودکار و هوشمند می باشد بنابراین اتوماسیون صنعتی به سیستم هایی هوشمند اتلاق می شود که در اکثر موارد کمتر از سیستم های قدیمی به فضای خالی نیاز دارند. در دنیا انواع مختلف اتوماسیون وجود دارد که ما در ادامه قصد داریم تا شما را با اتوماسیون های صنعتی آشنا کنیم.
چر اتوماسیون؟
نکته ی مورد توجه این است که چه مسائلی منجر به استفاده و جایگزین سیستم های اتوماسیون به جای سیستم های قدیمی می شوند ؟
در حقیقت سیستم اتوماسیونهای صنعتی برمبنای کنترل سیستم های نیمه هوشمند و هوشمند است که در جهت کمتر شدن نیروی انسانی که موجب مقرون بصرفه بودن و پایین آمدن خطای انسانی می شود.
اتوماسیون ها در تمامی سیستم های کنترل برای دستگاه های مختلف (کاربری ساده یا پیشرفته) می تواند با بالا بردن سرعت پردازش ، دقت بسیار بالا (با استفاده از ادوات ابزار دقیق) و انعطاف پذیری بسیار بالاتر در برابر فرمان های کنترلی به بهروی مطلوب برسد . تجهیزاتی نظیر PLC، اینورتر ، سرو درایو و ربات در تجهیزات مورد استفاده قرار می گیرد که در ادامه با توضیحات هر یک از آن ها خواهیم پرداخت.
کاربرد PLC در اتوماسیون صنعتی
پردازنده های PLC و کارت های آن ها در اتوماسیون پردازش های متعددی را انجام می دهند که می توان آنها را جایگزین بسیار مناسبی برای تابلو های بزرگ و رله ای دانست. PLC ها با توجه به اینکه قابلیت برنامه ریزی و کدنویسی شدن را دارند می توانند خط تولید را به سادگی کنترل کنند و در مواقع لازم تصمیم مناسب را بگیرند.
کاربرد اینورتر در اتوماسیون
اینورتر ها یکی دیگر از تجهیزات رایج و مورد استفاده در صنعت است . اینورترها در سیستم های راه اندازی الکتروموتور استفاده می شود می توان به سیستم های رله ای (کنتاکتوری) اشاره نمود که یکی از آنان روش ستاره-مثلث می باشد که برای جریان کشی کمتر و راه اندازی نرم تر استفاده می شود .
با ساخت سافت استارتر ها و البته اینورتر ها، روش های رله ای پای در دامنه ی منسوخ شدن برداشته و سیستم های هوشمند به سرعت جایگزین شدند و امروزه در تمامی صنایع بیشتر از اینورتر ها استفاده می شود که این قدمی به سمت هوشمند سازی می باشد. لازم به ذکر است که اینورتر های یاسکاوا در شمار برترین اینورتر های جهان قرار گرفته اند که در حال حاضر به صورت گسترده مشغول به کار هستند.
ربات های صنعتی در اتوماسیون
یکی دیگر از اصطلاحات مربوط و مرسوم در اتوماسیون صنعتی رباتیزه کردن می باشد که به بخش ربات های صنعتی اشاره ی مستقیم دارد . به این معنا که شرکت های بزرگ به جای استفاده کردن نیرو های انسانی در تعداد و مقیاس بالا و همچنین خطاهای انسانی که طبع آن بوجود می آید یا در مواردی که کارکرد انسان غیر ممکن باشد از ربات های صنعتی استفاده می کنند.
طیف رباتیک صنعتی و استفاده از آن در زمینه ی اتوماسیون های صنعتی در کشور عزیزمان طیفی نو ظهور و نو پا می باشد که شرکت نیرو نوین سال های متمادی در تلاش است با حضور گسترده در عرصه ی اتوماسیون های صنعتی پیشرفته ترین نوع آن یعنی رباتیک صنعتی را جایگزین سازد . ربات های صنعتی یاسکاوا که در اتوماسیون صنعتی فعالیت می کنند از نوع جوشکاری ، برش ، پاشش رنگ ، پالت گذاری ، سوراخکاری ، مونتاژ قطعات ، بسته بندی و … می باشند.
مانیتورینگ
یکی دیگر از ابعاد اتوماسیون صنعتی مانیتورینگ روند تولید یا به صورت کلی مشاهده ی بازخورد های وضعیت یک سیستم را نام برد. این امر به بهبود تولید و بالا بردن بازدهی کاری کمک شایانی دارد که به بالا رفتن بهره وری منجر میشود که امروزه به کمک هوشمند سازی این امر میسر شده است و یکی از نیاز های اساسی بسیاری از صنایع به خصوص صنایع بزرگ می باشد.
آموزش رایگان اتوماسیون صنعتی
در شرکت نیرو نوین با خرید تجهیزات اتوماسیون صنعتی می توانید از دوره آموزشی رایگان شرکت نیز به صورت کامل بهره مند گردید.