تفاوت بین پردازش تصویر و بینایی کامپیوتر

در این مقاله از نیرونوین قصد داریم تا تفاوت بین پردازش تصویر و بینایی کامپیوتر را مورد بررسی قرار دهیم.اصطلاح بینایی کامپیوتری و پردازش تصویر اغلب در بسیاری از زمینه ها به جای یکدیگر استفاده می شوند زیرا هر دو شامل محاسبات روی تصاویر هستند. اما آنها یک چیز نیستند. بیایید نگاهی بیندازیم که آنها چه هستند و چگونه متفاوت هستند.

کامپیوتر ویژن چیست؟

Computer Vision رشته‌ای از هوش مصنوعی است که به رایانه‌ها و ماشین‌ها توانایی دیدن، درک و تفسیر دنیای بصری اطراف ما را از طریق تکنیک‌های یادگیری ماشینی می‌دهد. از تکنیک های یادگیری ماشینی برای تشخیص الگوها و استنتاج اطلاعات معنی دار از تصاویر دیجیتال، فیلم ها یا سایر ورودی های بصری استفاده می کند. ما توسط انواع اشیاء بصری احاطه شده ایم که هر روز می بینیم و با آنها تعامل داریم. اگرچه ظاهر و احساس یکسانی دارند، جزئیات ظریفی وجود دارد که آنها را متمایز می کند. ایده بینایی کامپیوتری این است که تصاویر را همانند انسان ها ببیند، تشخیص دهد، تفسیر کند، آنها را متمایز کند، آنها را طبقه بندی کند و آنها را بر اساس ویژگی های مشخصه آنها مانند اندازه، رنگ و غیره مرتب کند.

پردازش تصویر چیست؟

زمینه پردازش تصویر دیجیتال به پردازش تصویر دیجیتال و نوری توسط رایانه دیجیتال اشاره دارد. یک تصویر دیجیتال از تعداد محدودی عنصر تشکیل شده است که هر کدام دارای مکان و ارزش خاصی هستند. این عناصر به اصطلاح عناصر بصری، عناصر تصویر و پیکسل نامیده می شوند. کامپیوتر یک تصویر را به عنوان یک سیگنال دو بعدی می بیند که از ردیف ها و ستون های پیکسل ساخته شده است. تصاویر نقش بسزایی در ادراک انسان دارند. با این حال، برخلاف انسان‌ها، رایانه‌ها یا ماشین‌ها یک تصویر را به شکل دیجیتال تبدیل می‌کنند و فرآیندی را روی آن انجام می‌دهند تا اطلاعات معنی‌داری از آن به دست آورند. ایده این است که تصویر را با توجه به یک کار خاص پردازش و بهبود بخشد. پردازش ممکن است شامل کاهش نویز، افزایش روشنایی و کنتراست و غیره باشد.

تفاوت بین بینایی کامپیوتر و پردازش تصویر

معنی

Computer Vision رشته ای از هوش مصنوعی است که به دنبال تکرار پیچیدگی سیستم بینایی انسان است و در عین حال به رایانه ها قدرت درک دنیای دیجیتال را می دهد. این موضوع کامپیوترها را قادر می سازد تا تصاویر را به همان روشی که ما انجام می دهیم شناسایی، تفسیر و پردازش کنند. از سوی دیگر، پردازش تصویر، دستکاری تصاویر به منظور استخراج اطلاعات معنادار از آنها است. پردازش تصویر علم استخراج اطلاعات از تصاویر است.

مفهوم

پردازش تصویر، همانطور که از نام آن پیداست، بر پردازش تصاویر تمرکز دارد، که اساساً به این معنی است که ورودی و خروجی هر دو تصویر هستند. این یک اصطلاح برای بسیاری از عملکردهایی است که تصاویر را تجزیه و تحلیل می کنند و یک جنبه از یک تصویر را به جنبه دیگر تبدیل می کنند. از سوی دیگر، بینایی کامپیوتری با دادن توانایی تشخیص الگوها و استنتاج اطلاعات معنادار از تصاویر دیجیتال، ویدئوها یا سایر ورودی‌های بصری، بر درک بهتر دنیای بصری تمرکز دارد.

کاربردها

برخی از اولین و رایج ترین کاربردهای پردازش تصویر عبارتند از بهبود تصویر، فیلتر کردن، شارپ کردن و بازیابی. اکثر برنامه‌های رسانه‌های اجتماعی و برنامه‌های ویرایش تصویر و ویدیو که این روزها استفاده می‌کنیم، فیلترهایی برای بهبود تصاویر ارائه می‌کنند. سایر کاربردهای مدرن پردازش تصویر امروزی شامل کاربردهای پزشکی، تشخیص الگو، پردازش ویدئو، سنجش از راه دور، بینایی ماشین و غیره است. برخی از کاربردهای دنیای واقعی بینایی رایانه عبارتند از: تشخیص نقص، تشخیص چهره، تشخیص اشیا، طبقه‌بندی تصویر، تجزیه و تحلیل حرکت، ردیابی اشیا، طبقه‌بندی سلولی. ، و بیشتر.

خلاصه

الگوریتم‌های پردازش تصویر، تصاویر را به روش‌های مختلفی مانند شفاف‌سازی، صاف‌سازی، فیلتر کردن، تقویت، بازیابی، تار کردن و غیره تغییر می‌دهند. از سوی دیگر، بینایی کامپیوتری بر درک چیزی که ماشین‌ها می‌بینند تمرکز دارد. یک سیستم بینایی کامپیوتری یک تصویر را وارد می‌کند و بر اساس برخی وظایف خاص، مانند برچسب‌ها و مختصات اشیاء، تصاویر را وارد می‌کند. هر دوی آنها در بسیاری از موارد با هم کار می کنند. در واقع، بسیاری از سیستم های بینایی کامپیوتری بر الگوریتم های پردازش تصویر متکی هستند. پردازش تصویر شامل پردازش تصاویر ورودی خام و تقویت آنها یا آماده سازی آنها برای انجام برخی وظایف خاص است.

مراحل پردازش تصویر چیست؟

اکتساب تصویر اولین گام در پردازش تصویر است و پس از آن تجزیه و تحلیل و دستکاری، بهبود و بازیابی تصویر، تبدیل تصویر، تقسیم بندی تصویر، پردازش تصویر رنگی، فشرده سازی تصویر، پردازش مورفولوژیکی، و تشخیص و تشخیص اشیا است.

 

0/5 (0 نظر)
7 پاسخ
  1. کریم طباطبایی
    کریم طباطبایی گفته:

    ای کاش تو زمینه پردازش تصویر اطلاعات بیشتری قرار می دادین
    خیلی به این حوزه علاقه دارم

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *