انواع اتوماسیون
اتوماسیون شامل استفاده از دستگاهها یا ماشینهای کنترلی مختلف برای انجام وظایف تولیدی با کنترل خودکار و در عین حال کاهش نیاز به دخالت انسان است. در سالهای اولیه اتوماسیون صنعتی هدف آن افزایش بهره وری و کاهش هزینه های عملیاتی بود. در حالی که این مزایا هنوز صادق است، تمرکز اتوماسیون به بهبود کیفیت و انعطافپذیری در تولید تغییر کرده است. پیشرفت در فناوری اتوماسیون امکان نوآوری های جدید در فرآیندهای تولید را فراهم کرده است. علاوه بر روباتهای صنعتی، انواع مختلفی از اتوماسیون وجود دارد. برنامه نویسی منطقی و ماشین های هوشمند به نتایج تولید قابل اعتماد، سازنده و صرفه جویی در زمان منجر می شود.
اتوماسیون صنعتی در بسیاری از صنایع به اشکال مختلف اجرا شده است تا بهترین نیازهای صنعت را برآورده کند. سیستم های اتوماسیون به طور معمول به چهار نوع طبقه بندی می شوند:
۱٫ اتوماسیون ثابت/سخت
اولین نوع از انواع اتوماسیون،سیستم های اتوماسیون ثابت هستند که شامل استفاده از تولید ثابت یا تجهیزات با هدف خاص به منظور انجام مجموعه های تکراری و ثابت از عملیات یا وظایف است. با سیستم های اتوماسیون ثابت پس از پیاده سازی، ایجاد تغییرات در تولید یا تغییرات طراحی با آنها بسیار دشوار است. این سیستم ها تنها می توانند یک کار و نوع محصول را در یک زمان انجام دهند و بسیار انعطاف ناپذیر هستند. با این حال، از آنجایی که این نوع اتوماسیون برای یک کار خاص است، سیستمهای اتوماسیون ثابت میتوانند به نرخ تولید بالایی دست یابند و کارایی را افزایش دهند. نمونه هایی از سیستم های اتوماسیون ثابت یا سخت شامل نوار نقاله، خطوط انتقال ماشین، فرآیند تقطیر و خطوط مونتاژ خودکار می باشد.
۲٫ اتوماسیون قابل برنامه ریزی
سیستم های اتوماسیون قابل برنامه ریزی شامل استفاده از تجهیزات خودکار یا رباتیک است که از طریق برنامه نویسی کنترل می شوند. با این نوع اتوماسیون، تغییرات محصول یا فرآیند از طریق اصلاح برنامه کنترل امکان پذیر است. فرآیندهای تولید دسته ای با حجم محصول متوسط تا بالا برای اتوماسیون قابل برنامه ریزی بهترین هستند.
دو ماشین معمولی که برای اتوماسیون قابل برنامه ریزی استفاده می شوند ماشین های NC و ربات های شش محور هستند. ماشینهای کنترلشده عددی (NC)، از رایانهها برای تجزیه و تحلیل و اجرای عملیات تولیدی مانند فرز خودکار استفاده میکنند. رباتهای صنعتی ماشینهایی هوشمند، بادوام و همهکاره هستند که میتوانند انواع مختلفی از کاربردها را از طریق برنامهنویسی انجام دهند. یک بازوی رباتیک از طریق پارامترهای برنامه برای اجرای دقیق و دقیق وظایف خاص کنترل می شود. FANUC R2000ib را می توان طوری برنامه ریزی کرد که به طور مکرر جعبه ها را روی پالت ها قرار دهد. در حالی که FANUC LR Mate 200id می تواند برای انتقال قطعات کار از یک ایستگاه کاری به ایستگاه دیگر برنامه ریزی شود. این نوع اتوماسیون در هنگام کار با اتوماسیون جوشکاری و مونتاژ رباتیک بسیار موثر است.
۳٫ اتوماسیون انعطاف پذیر
سیستم های اتوماسیون انعطاف پذیر بر اساس سیستم های قابل برنامه ریزی ساخته می شوند و شامل ماشین های CNC چند منظوره و ربات های صنعتی می شوند. این سیستمهای اتوماسیون انعطافپذیری بیشتری را برای ایجاد تنظیمات در تغییرات محصول و فرآیند فراهم میکنند. اپراتورها برای کدنویسی در تغییرات فرآیند به برنامه های کامپیوتری کنترل کننده استفاده می شوند. به عنوان مثال، یک FANUC Arcmate 120ic ممکن است برای فرآیند جوشکاری پلاسما برنامه ریزی شود، اما می تواند توسط اپراتور برای تغییر به وظایف برش پلاسما برنامه ریزی مجدد شود. اتوماسیون انعطاف پذیر برای کسانی که تغییرات تولید مکرر دارند ایده آل است.
بیشتر بخوانید: سیم بندی ستاره مثلث چیست؟
۴٫ اتوماسیون یکپارچه
اتوماسیون یکپارچه یکی دیگر از انواع اتوماسیون است یک سیستم کامل است که کل فرآیند تولید را از طریق کنترل کامپیوتری خودکار می کند. ماشین ها، فرآیندها و داده های مستقل همگی تحت فرمان یک سیستم کنترل واحد کار می کنند. سیستم هایی مانند CAD (Computer Aided Design) و CAM (Computer Aided Manufacturing) برای برنامه ریزی دیجیتالی محصولات، چیدمان ها، قطعات و استفاده از روبات ها یا سایر ماشین های تولیدی استفاده می شوند. این سیستم ها به طور کامل با برنامه ریزی و کنترل تولید یکپارچه شده اند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.